Skip to content

Saftig aubergine

en opskrift fra ‘Grønt med umami og velsmag’

Selv om det kunne se sådan ud, er denne ret ikke en suppe, men en saftig og kødfuld ret serveret i en bouillon. Kødfuldheden kommer fra tilberedningen af auberginen, som får en kødagtig tekstur og mundfølelse. ‘Kødsmagen’ kommer fra de modne tomater, som er rige på umami-smag. Det her er en ret, man kan spise meget af. Man kan få ekstra knald på smagspaletten med lidt bacon. Foto af Jonas Drotner Mouritsen.

Ingredienser (4 personer):

2 små, faste auberginer (ca. 600 g)
20 g havsalt
300–400 g små, modne tomater, gerne i forskellige farver og størrelser
100 g rødløg
1 bdt forårsløg (ca. 100 g)
100 g bladselleri
75 g ingefær
80 g bacon (kan evt. undlades)
2 spsk olivenolie
1 l urtebouillon
Frisk basilikum

Fremgang:

  1. Skær auberginerne i skiver på langs, ca. 1⁄2 cm tykke; beregn 3–4 skiver pr. person.
  2. Rids harlekinmønster halvvejs gennem skiverne på den ene side, gnid dem i havsalt, sæt dem til afdrypning en times tid, skyl skiverne i vand, og tør dem.
  3. Skær et kryds over bunden på tomaterne, blanchér dem kortvarigt i kogende vand, tag dem op, læg dem i isvand, og fjern skindet.
  4. Ordn rødløg, forårsløg og bladselleri; halvér løg, og skær dem i små både; skær forårsløg og bladselleri i skiver, og gem de små, fine bladskud.
  5. Hak ingefær meget fint.
  6. Skær bacon i små tern.
  7. Hæld olivenolie på en pande, og steg aubergineskiverne lysebrune på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir eller en rist.
  8. Sæt urtebouillon over i en gryde med bacon (kan evt. udelades), hele tomater, rødløg, bladselleri, forårsløg og ingefær; lad det hele simre 15 min, og smag til.

Servering:

Rul auberginerne, og læg dem i skåle eller dybe tallerkner. Fordél fyld og bouillon deri, og slut med blade af bladselleri og basilikum. Servér gerne kogte jasminris eller groft brød til.

Back To Top