Skip to content

Fettuccine af aubergine

en opskrift fra ‘Grønt med umami og velsmag’

Det er sejheden i auberginerne, der er lidt pastaagtig, som bærer denne ret. Smagen er kraftig umami fra tomater og parmesanost. Hvidløg bidrager med kokumi. Foto af Jonas Drotner Mouritsen.

Ingredienser (4 personer):

400 g aubergine
4 g salt
85 g løg
2 fed hvidløg Chili efter smag
Et par stilke frisk timian
185 g frisk tomat
3 spsk olivenolie
30 g soltørret tomat
15 g pistacienødder
Salt og peber
Parmigiano-Reggian

Fremgang:

  1. Skær aubergine med skal i fettuccine-lignende strimler på mandolinjern eller med en skarp kniv, indtil kernerne dukker frem. Salt strimlerne, og sæt dem på køl i mindst 3 timer.
  2. Skær det midterste kernestykke af auberginen i grove blokke.
  3. Skær løg i både, og bag dem med auberginestykkerne i en bradepande i ovnen med grofthakket chili, frisk tomat, hvidløg, olivenolie, timianblade og pistacienødder i 15 min ved 200°C.
  4. Blend de bagte auberginer og urter med de soltørrede tomater, hæld saucen i en lille gryde, og smag til med salt og peber. Hvis saucen er for tyk, tilsæt da lidt væske.
  5. Pres aubergine-fettuccine-strimlerne med hænderne, så mest muligt væde presses ud, uden at strimlerne går i stykker, og kog dem 2–3 min i letsaltet vand.

Servering:

Bland forsigtigt fettuccine-strimlerne med saucen, og lad den koge et par minutter. Servér straks med revet Parmigiano-Reggiano.

Back To Top